Sardientjes-spinazietaart

6 personen
30 minuten
Hoofdgerecht
Sardines

Bereiden

1. Verwarm de oven voor op 200°C en laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Hak de ui fijn, klop het ei los, laat de rozijnen wellen in een schaaltje met heet water, rasp de (goed schoongeboende) schil van de citroen en verwijder de blaadjes van de takjes munt.

2. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de ui 5 min. op zacht vuur. Laat de verse spinazie slinken in deze pan of warm de ontdooide diepvriespinazie even mee en druk het mengsel goed uit in een zeef.

3. Leg de ontdooide plakjes bladerdeeg op elkaar en rol ze op een dun met bloem bestoven werkvlak uit tot een grote lap van 30 bij 30 cm. Leg het deeg op een met bakpapier belegde bakplaat. Prik de bodem veelvuldig in met een vork en bestrijk met ei. Bak de bodem 10 min. in het midden van de oven tot de bovenkant goudgeel is. Neem uit de oven.

4. Snijd ondertussen de Parmaham, rozijnen, pijnboompitten en munt fijn. Meng deze ingrediënten met de citroenrasp, chilivlokken en wat zout en peper in een kom. Verdeel de spinazie over de bodem van de taart, leg de sardientjes erop en bestrooi met het hammengsel. Besprenkel met wat olijfolie, plaats 10 min. terug in de oven en serveer direct.

Ingrediënten

  • 2 blikjes John West Sardinefilets in Zonnebloemolie (95 g)
  • 6 plakjes bladerdeeg
  • 400 g verse spinazie of diepvries bladspinazie
  • 1 ui
  • 1 ei
  • 3 el rozijnen
  • 3 takjes munt (of 2 tl gedroogde munt)
  • 1 citroen
  • 2 plakken Parmaham
  • 1 tl chilivlokken
  • 3 el pijnboompitten
  • bloem
  • olijfolie
Delen
Print