Salade met gerookte sardines

2 personen
15 minuten
Lunch
Sardines

Bereiden

Wil je een keer iets anders dan boterhammen tijdens de lunch? Deze salade met gerookte sardines is niet alleen hartstikke lekker en gezond, maar ook makkelijk mee te nemen!

Bereidingswijze

  • Bak de pompoen- en zonnebloempitten in een droge koekenpan (licht) bruin.
  • Klop de mosterd, olijfolie van de sardines en balsamicoazijn tot een dressing.
  • Leg de rucola en ijsbergsla op een bord met daar bovenop de tomaat, komkommer en sardines.
  • Sprenkel de dressing over de salade en garneer het met de granaatappelpitjes, pompoenpitjes, zonnebloempitjes en de uitjes.


Voedingswaarde per persoon
 
185 kcal - 11 g eiwitten - 14 g  vet - 3 g koolhydraten - 1 g voedingsvezels 

Ingrediënten

  • 1 blikje Gerookte Sardines in Extra Vergine Olijfolie 106g
  • 1 tl pompoenpitten
  • 1 tl zonnebloempitten
  • 2 tl grove mosterd
  • 1,5 el olijfolie (gebruik de olijfolie van de gerookte sardines)
  • ½ el balsamicoazijn
  • 10 g rucola
  • 30 g ijsbergsla, fijngesneden
  • ½ tomaat, in stukjes gesneden
  • 30 g komkommer, in stukjes gesneden
  • 15 g granaatappelpitten
  • 1 el gedroogde / gebakken uitjes
Delen
Print