Borrelplank met zalmpaté en gerookte sardines

3 personen
15 minuten
Borrelhapje
Sardines

Bereiden

Een borrel op de planning, maar geen idee wat je op tafel moet zetten? Met deze borrelplank van vis verras jij iedereen! 

Bereidingswijze

  • Meng een beetje olijfolie met de provençaalse kruiden en dip de sneetjes brood hier licht in.
  • Grill de sneetjes brood in een droge koekenpan of tussen de grill.
  • Snij dit vervolgens in mooie gelijkmatige vierkantjes en laat het afkoelen.
  • Snij de komkommer in plakken van een halve centimeter dik en leg vervolgens op ieder plakje een gerookte sardine.
  • Garneer dit hapje met de pitten en plaats een prikker in het hapje.
  • Voor het tweede hapje snij je de onderkant van de witlofbladen af.
  • Leg een gerookte sardine in het witlofblad en doe hier een lepeltje heks’nkaas overheen, garneer het af met een paar uitgebakken uitjes. Prik vervolgens een houten prikker door het blad.
  • Voor het laatste hapje smeer je de zalmpaté op de vierkante stukjes brood, garneer het met een takje dille
  • Serveer dit drieluik van hapjes als amuse, bij de borrel of als onderdeel van een groter borrelgarnituur.

 

Voedingswaarde per 3 borrelhapjes
168 kcal – 13 gr eiwitten – 12 gr vet – 1 gr koolhydraten

 

Ingrediënten

  • 6 filets John West Gerookte Sardines Mediterraans 106g
  • 3 tl John West Zalmpaté 125 g
  • 2 sneetjes volkorenbrood of 3 toastjes
  • Provençaalse kruiden
  • 1/4 komkommer
  • 1 stronk witlof
  • 3 tl heks'nkaas
  • Pompoenpitten, zonnebloempitten of pijnboompitten
  • Gedroogde gebakken uitjes
  • Takje dille, voor garnering
  • Houten prikkers
  • Olijfolie
Delen
Print