Borrelplank met zalmpaté en gerookte sardines
3 personen
15 minuten
Borrelhapje
Sardines
Bereiden
Een borrel op de planning, maar geen idee wat je op tafel moet zetten? Met deze borrelplank van vis verras jij iedereen!
Bereidingswijze
- Meng een beetje olijfolie met de provençaalse kruiden en dip de sneetjes brood hier licht in.
- Grill de sneetjes brood in een droge koekenpan of tussen de grill.
- Snij dit vervolgens in mooie gelijkmatige vierkantjes en laat het afkoelen.
- Snij de komkommer in plakken van een halve centimeter dik en leg vervolgens op ieder plakje een gerookte sardine.
- Garneer dit hapje met de pitten en plaats een prikker in het hapje.
- Voor het tweede hapje snij je de onderkant van de witlofbladen af.
- Leg een gerookte sardine in het witlofblad en doe hier een lepeltje heks’nkaas overheen, garneer het af met een paar uitgebakken uitjes. Prik vervolgens een houten prikker door het blad.
- Voor het laatste hapje smeer je de zalmpaté op de vierkante stukjes brood, garneer het met een takje dille
- Serveer dit drieluik van hapjes als amuse, bij de borrel of als onderdeel van een groter borrelgarnituur.
Voedingswaarde per 3 borrelhapjes
168 kcal – 13 gr eiwitten – 12 gr vet – 1 gr koolhydraten
Ingrediënten
- 6 filets John West Gerookte Sardines Mediterraans 106g
- 3 tl John West Zalmpaté 125 g
- 2 sneetjes volkorenbrood of 3 toastjes
- Provençaalse kruiden
- 1/4 komkommer
- 1 stronk witlof
- 3 tl heks'nkaas
- Pompoenpitten, zonnebloempitten of pijnboompitten
- Gedroogde gebakken uitjes
- Takje dille, voor garnering
- Houten prikkers
- Olijfolie
Print