Zomerse Makreelsalade

4 personen
20 minuten
Hoofdgerecht
Makreel

Bereiden

1. Halveer de zongedroogde tomaten, snijd de gepofte paprika's in grove stukken en hak de kervel, peterselie en basilicum fijn. Snijd de courgette in dunne plakken en besmeer deze met olijfolie. Verwarm een grillpan en rooster de courgette aan beide zijden. Laat ze afkoelen.

2. Lek de makreelfilets uit en vang het vocht op. Meng deze olie met 1 el olijfolie, 2 el citroensap en 1 el grove mosterd tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout.

3. Meng de makreelfilets, zongedroogde tomaten, courgette, paprika, olijven, rucola, en verse kruiden in een grote kom. Meng tot slot de dressing voorzichtig door de salade en verdeel het resultaat over de borden.

TIP: Serveer met vers brood.

 

*Je kunt ook zelf zongedroogde tomaten maken!

- 200g kleine romaatjes
- ½  teentje knoflook
- 2 el basilicum
- 5 el olijfolie
- grof zeezout

Verwarm de oven voor op 100°C. Halveer de tomaatjes, leg ze met de bolle kant op een bakplaat en bestrooi ze met grof zeezout. Pureer met de staafmixer 5 el olijfolie, 2 el basilicum en een half teentje knoflook en besprenkel hiermee de tomaatjes. Schuif de tomaatjes in de oven voor c.a. 1 uur. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen.

Ingrediënten

  • 2 blikjes John West Makreelfilets in Water Easypeel (115
  • 50 g zongedroogde tomaten*
  • 4 gepofte paprika's
  • 3 el kervel
  • 3 el platte peterselie
  • 3 el basilicum
  • 1 courgette
  • 1 el olijfolie
  • 2 el citroensap
  • 1 el grove mosterd
  • 100 g zwarte olijven
  • 100 g rucola
Delen
Print