Thaise gele curry met MSC Makreel

4 personen
30 minuten
Hoofdgerecht
Makreel

Bereiden

  • Verhit een wok met de olijfolie en roerbak kort de knoflook, ui, gember en rode puntpaprika
  • Voeg nu de currypasta, kurkuma en koriander toe, roer rustig door
  • Voeg de kokosmelk, water, uitgeknepen limoensap en de zeer fijn gesneden ansjovis toe
  • Voeg vervolgens gelijk de zoete aardappel toe en laat ca 10 à 15 minuten zachtjes doorkoken met deksel op de pan. (Het vocht mag niet verdampen!)
  • Als de zoete aardappel gaar is voeg je de spinazie toe en schep je deze er goed doorheen
  • Wanneer de spinazie geslonken is kan de curry geserveerd worden
  • Schep de curry in een diepe kom of bord en leg de vis boven op de curry of schep het er doorheen
  • Garneer eventueel met alfalfa of kiemgroenten

Ingrediënten

  • 20 ml olijfolie
  • 2 teentje knoflook, fijngesnipperd
  • 120 g rode ui, fijngesnipperd
  • 20 g verse gember, zeer fijn gesneden of geraspt
  • 320 g zoete rode puntpaprika, in repen gesneden
  • 4 el Fair Trade gele curry kruidenpasta
  • 4 tl kurkuma
  • 4 takjes verse koriander, fijngesneden (of 4 tl gemalen koriander)
  • 400 ml kokosmelk
  • 400 ml water
  • 2 limoentjes, in partjes
  • 1 blikje John West Ansjovisfilets in Olijfolie, fijngesneden
  • 600 g zoete aardappel, geschild en in blokjes
  • 600 g verse spinazie
  • 2 blikjes John West Makreelfilets Naturel (à 85 g)
Delen
Print