Tomatenlasagne met makreel

2 personen
50 minuten
Hoofdgerecht
Makreel

Bereiden

ItaliĆ« op je bord! šŸ‡®šŸ‡¹Maar dan net even iets anders. Met deze verrassende tomatenlasagne met makreel van sportchef Erik breng jij die fijne vakantiesfeer in huis!
Ā 

  • Verhit de oven voor op 170 gr C en neem een kleine lasagneschaal voor 2 personen
  • Wrijf wat olijfolie op de bodem en beleg de bodem met tomatenplakken.Ā Bestrooi de tomaat met knoflook en gedroogde kruiden
  • Leg bovenop de tomaat een groot lasagneblad
  • Schep met een lepel wat tomatenpolpa op het lasagneblad en leg hier op drie plakken courgette
  • Vervolgens leg je de makreel op de courgette en daarbovenop weer een lasagneblad
  • Leg de overige tomatenpolpa op het lasagneblad en leg hier weer tomatenplakjes metĀ knoflook en gedroogde kruiden op
  • Vervolgens leg je de 3 plakken courgette en overige knoflook in de schaal.
  • Verdeel de olijven over de bovenste laag en maak het af met de geraspte mozzarellaĀ 
  • Zet het gerecht circa 40 minuten in je oven en je bent klaar om een stukje ItaliĆ« te proeven!

Serveertip:
Dit gerecht is geschikt om al vroegtijdig klaar te zetten enĀ het laterĀ in de oven klaar te maken

 

Ingrediƫnten

  • 1 blikje John West Makreelfilets Mediterraans Easy Peel
  • 4 stuks tomaten, in dikke plakken
  • 3 tenen knoflook fijngehakt
  • 1 el gedroogde Italiaanse kruiden
  • 120 gram courgetteplakken met de kaasschaaf gesneden (6 plakken)
  • 2 grote lasagnebladen
  • 50 g zwarte olijven zonder pit gesneden aan plakjes
  • 150 gram tomaten polpa
  • Geraspte mozzarella
  • 5 ml olijfolie
Delen
Print