Visstamppot van Makreel en Wilde Zalm

4 personen
60 minuten
Hoofdgerecht
Makreel

Bereiden

1. Verwarm de oven voor op 170 ℃. Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze. Als de aardappelen gaar zijn, giet ze dan af en en laat ze uitdampen. Stamp vervolgens de aardappelen grof. Lek ondertussen de makreelfilets en zalm uit en verwijder eventueel het vel en de graten van de zalm. Hak de dille en rozemarijn fijn. Halveer de cherrytomaatjes.

2. Meng met een spatel een scheutje melk, ei, rucola, crème fraîche, dille, de makreel en zalm door de gestampte aardappelen. Proef de stamppot en breng eventueel op smaak met peper en zout.

3. Verdeel de stamppot over een ruime ovenschaal. Meng in een kom de cherrytomaatjes met de cashewnoten, rozemarijn en een scheutje olijfolie. Verdeel dit over de stamppot. Plaats de schaal in de voorverwarmde oven voor ongeveer 10 minuten.

TIP: Je kunt dit gerecht in een ovenschaal maken, maar ook verdelen over 4 kleine eenpersoons ovenschaaltjes.

 

Ingrediënten

  • 1 blikje John West MSC Makreelfilets in Water Easypeel (115g)
  • 1 blikje John West Wilde Rode Zalm (213g)
  • 600 g kruimige aardappelen
  • verse dille, naar smaak
  • 1 doosjes cherrytomaatjes
  • 1 ei
  • 125 g crème fraîche
  • scheutje melk
  • 500 g rucola sla
  • 4 el ongezouten cashewnoten
  • 3 takjes verse rozemarijn
  • scheutje olijfolie
  • snufje grove peper
Delen
Print