Spinazie-taart met Makreel

4 personen
30 minuten
Tussengerecht
Makreel

Bereiden

1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Vet de vorm in en bekleed hem met de ontdooide plakjes bladerdeeg. Prik met een vork gaatjes in het deeg en bestrooi de bodem met een beetje bloem (zo blijft de bodem stevig).

2. Blancheer de spinazie en lek deze goed uit. Meng ondertussen de kaas, eieren, en room in een keukenmachine of met de staafmixer goed door elkaar.

3. Schep de uitgelekte spinazie in de vorm en giet er het eimengsel over. Lek de makreelfilets uit en verdeel deze over het geheel. Voeg eventueel een drupje olie toe.

4. Bak de taart 10 minuten op 200ºC. Draai dan de oven naar 170ºC en bak hem in 30 tot 40 minuten af.

TIP: Je kunt ook 4 kleine (eenpersoons)taartjes maken! Houd er wel rekening mee dat deze dan eerder klaar zullen zijn.

Ingrediënten

  • 2 blikjes John West Makreelfilets in Zonnebloemolie Easypeel (115g)
  • 7 plakjes bladerdeeg
  • 1 kg spinazie
  • 200 g geraspte oude kaas
  • 3 eieren
  • 2 dl room
  • boter om in te vetten
  • beetje bloem
Delen
Print