Soep van Sardinefilets met Rouille
Bereiden
1. Snipper de uien en hak de knoflook fijn. Laat de sardinefilets uitlekken en vang de olie op. Doe de olie met een klontje boter in een soeppan en laat de ui en knoflook smoren op zacht vuur (± 15 minuten).
2. Schil ondertussen de wortels en zoete aardappels en snijd ze in stukken. Doe de aardappels, wortels en bouillon bij uien. Hou je van de vis, gebruik dan visbouillon, heb je liever een neutralere smaak, gebruik dan kippenbouillon. Laat het geheel zachtjes doorkoken (± 20 minuten).
3. Maak de rouille. Meng in een kommetje de mayonaise met de geperste knoflook, cayennepeper, citroensap en tomatenpuree.
4. Maak de soep fijn met de staafmixer. Verdeel de soep in kommen of borden, rangschik de stukjes sardinefilets er op en garneer met verse peterselie. Serveer de soep met de Rouille en geroosterd brood.
De combinatie met soep, sardientjes en Rouille met geroosterd brood is een echte smaakexplosie!!!
Smakelijk eten!
Ingrediënten
- 1 blik John West Sardinefilets met een Vleugje Extra Vergine Olijfolie (95g)
- klontje boter
- 600 g wortels
- 600 g zoete aardappelen
- 2 uien
- 2 tenen knoflook
- 1,5 l kip- of visbouillon
- paar takjes verse peterselie
- peper en zout naar smaak
- geroosterd brood
- Ingrediënten voor Rouille:
- 2 el mayonnaise
- 1 tl tomatenpuree
- 1 el citroensap
- 1 snufje cayennepeper
- 2 tenen geperste knoflook