Sardinestengels

6 personen
20 minuten
Borrelhapje
Sardines

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 220°C. Laat het bladerdeeg ontdooien en rasp de Parmezaanse kaas. Laat de sardines uitlekken.
  2. Besmeer het bladerdeeg met de tapenade. Verkruimel de sardines en verdeel deze over de tapenade.
  3. Snijd elk plakje bladerdeeg in 3 stroken en krul ze voorzichtig tot een stengel. Plaats de 6 stengels op een bakplaat met bakpapier. Bestrijk ze met een beetje olie en bestrooi met een snufje chilipoeder en de Parmezaanse kaas.
  4. Plaats de sardinestengels voor 15 minuten in de oven. Serveer direct.

 

TIP: Varieer dit gerecht voor elk nieuw feestje! Vervang de sardines voor makreel en de tapenade voor mosterd, of vervang de sardines voor tonijn en gebruik dan groene tapenade!

Ingrediënten

  • 1 blik John West Sardinesfilets in Extra Vergine Olijfolie (95g)
  • 2 plakjes bladerdeeg
  • 3 el zwarte tapenade
  • 3 el Parmezaanse kaas
  • chilipoeder
  • olijfolie
Delen
Print