Sardinestengels
6 personen
20 minuten
Borrelhapje
Sardines
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 220°C. Laat het bladerdeeg ontdooien en rasp de Parmezaanse kaas. Laat de sardines uitlekken.
- Besmeer het bladerdeeg met de tapenade. Verkruimel de sardines en verdeel deze over de tapenade.
- Snijd elk plakje bladerdeeg in 3 stroken en krul ze voorzichtig tot een stengel. Plaats de 6 stengels op een bakplaat met bakpapier. Bestrijk ze met een beetje olie en bestrooi met een snufje chilipoeder en de Parmezaanse kaas.
- Plaats de sardinestengels voor 15 minuten in de oven. Serveer direct.
TIP: Varieer dit gerecht voor elk nieuw feestje! Vervang de sardines voor makreel en de tapenade voor mosterd, of vervang de sardines voor tonijn en gebruik dan groene tapenade!
Ingrediënten
- 1 blik John West Sardinesfilets in Extra Vergine Olijfolie (95g)
- 2 plakjes bladerdeeg
- 3 el zwarte tapenade
- 3 el Parmezaanse kaas
- chilipoeder
- olijfolie
Print