Sardines stamppot
4 personen
30 minuten
Hoofdgerecht
Sardines
Bereiden
- Verwarm de oven voor tot 200°C of gasstand 6. Boen de aardappelen schoon en snijd in grote blokken. Kook de aardappelen in een pan met ruim water tot ze gaar zijn. Laat ze uitlekken en afkoelen.
- Plaats ondertussen de sardines op een bakplaat en kook in de oven voor 5-6 minuten. Verwarm de erwtjes in een pan tot ze gaar zijn.
- Voeg de erwtjes, mosterd en boter bij de aardappelen. Mix het geheel voorzichtig met een vork waarbij de aardappelen een beetje kapot mogen.
- Verdeel het aardappelmengsel over de borden en beleg met de sardines.
TIP: Stamp het geheel nog een keer goed door elkaar, om het echte stamppot-gevoel te krijgen.
Ingrediënten
- 3 blikjes John West Gegrilde Sardines Naturel (100g)
- 450 g aardappelen
- 100 g erwtjes
- 2 tl mosterd
- 25 g boter
Print