Sardines stamppot

4 personen
30 minuten
Hoofdgerecht
Sardines

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor tot 200°C of gasstand 6. Boen de aardappelen schoon en snijd in grote blokken. Kook de aardappelen in een pan met ruim water tot ze gaar zijn. Laat ze uitlekken en afkoelen.
  2. Plaats ondertussen de sardines op een bakplaat en kook in de oven voor 5-6 minuten. Verwarm de erwtjes in een pan tot ze gaar zijn.
  3. Voeg de erwtjes, mosterd en boter bij de aardappelen. Mix het geheel voorzichtig met een vork waarbij de aardappelen een beetje kapot mogen.
  4. Verdeel het aardappelmengsel over de borden en beleg met de sardines.

 

TIP: Stamp het geheel nog een keer goed door elkaar, om het echte stamppot-gevoel te krijgen.

Ingrediënten

  • 3 blikjes John West Gegrilde Sardines Naturel (100g)
  • 450 g aardappelen
  • 100 g erwtjes
  • 2 tl mosterd
  • 25 g boter
Delen
Print