Sardines piri piri

2 personen
20 minuten
Voorgerecht
Sardines

Bereiden

  1. Doe de olijfolie in een kom. Snijd de chilipepers fijn en voeg deze toe. Breng op smaak met zout. Laat de sardines uitlekken en marineer deze voor 10 minuten in de olijfolie. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Plaats de sardines in een ovenschaal en zet deze voor 5 minuten in de oven.
  3. Meng ondertussen in een andere kom de kikkererwten met de rode wijnazijn en de eventuele restjes van de marinade. Voeg vervolgens de peterselie en rucola toe, mix het geheel en verdeel over de borden.
  4. Haal de sardines uit de oven en plaats deze op de salade. Verdeel de overgebleven marinade over de salade als een soort dressing.

Ingrediënten

  • 2 blikjes John West Gegrilde Sardines Naturel (100g)
  • 1 chilipeper (of olijfolie met chilipepers)
  • 3 el olijfolie (met chilipepers)
  • 400 g kikkererwten
  • 1 tl rode wijnazijn
  • 5 g verse peterselie
  • 55 g rucola
  • zout en peper
Delen
Print