Salade van mango, noedels, asperges en tonijn

4 personen
20 minuten
Lunch
Vis met een extra

Bereiden

1. Schil de mango's en snijd ze in reepjes. Verwijder de zaadlijsten van beide paprika's en snijd de paprika's in reepjes. Schil de asperges rondom en snij ongeveer 1,5 cm van de onderkant af. Snijd de koriander fijn. Maak de kruidenbouillon.

2. Breng de asperges in een ruime pan aan de kook in kruidenbouillon. Zodra het 2 minuten heeft gekookt, zet je het vuur uit en laat je de asperges langzaam afkoelen in de bouillon. Als het vocht is afgekoeld heb je uiteindelijk de lekkerste beetgare asperges.

3. Kook de eiermie volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Giet de noedels af, afspoelen met heet water en meng er een scheutje olijfolie doorheen om plakken te voorkomen en de noedels alvast wat smaak te geven.

4. De taugé kort roerbakken in een koekenpan in een drupje olijfolie. Rooster vervolgens de pijnboompitjes kort op gematigd vuur in de pan.

5. Meng de noedels, mango, paprika, taugé en pijnboompitten samen met John West Tonijn Dressing tot een salade. Garneer het met de koriander en een heerlijke Oosterse salade staat op tafel.

 

Ingrediënten

  • 2 blikjes John West Tonijn Inspirations Chili & Knoflook (80g)
  • 400 g witte asperges
  • 1 l kruidenbouillon
  • 250 g eiermie (noedels)
  • 2 mango's
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 200 g taugé
  • 75 g pijnboompitjes
  • olijfolie
  • verse koriander
Delen
Print