Pittige wokschotel tonijn

2 personen
20 minuten
Hoofdgerecht
Vis met een extra

Bereiden

  1. Snipper de uitjes, snijd de asperge en paksoi in blokjes, halveer de sugar snaps, hak de koriander grof, snijd de knoflook in flinterdunne plakjes, snijd de gember in lucifer-vormige stukjes en snijd de rode peper in smalle reepjes. De pitjes van de peper zijn het pittigst, dus voeg die naar smaak toe.
  2. Meng in een kom de honing en sojasaus. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rooster op laag vuur de sesamzaadjes tot deze lichtbruin zijn.
  3. Verhit een wok- of grote braadpan op hoog vuur en voeg de zonnebloemolie en sesamolie toe. Als de olie goed heet is, voeg dan de knoflook en gember toe en bak dit op hoog vuur voor 20-30 seconden.
  4. Voeg vervolgens de uitjes, asperges, rode peper, sugar snaps en paksoi toe. Kook deze groenten voor een minuut mee tot ze een beetje zacht beginnen te worden. Giet de noedels ondertussen af.
  5. Voeg de soja-honing-saus toe aan het geheel en meng de noedels erdoorheen. Laat het geheel nog een minuut koken en voeg tot slot de Tonijn Inspirations en koriander toe. Kook dit geheel nog 20 seconden en serveer direct. Garneer met de sesamzaadjes en eventueel wat overgebleven koriander.

 

TIP: Dit gerecht is erg lekker met een schijfje limoen!

Ingrediënten

  • 2 blikjes John West Tonijn Inspirations Chili & Knoflook (80g)
  • 5 lente-uitjes
  • 1 rode peper
  • 5 asperges
  • 10 sugar snaps
  • 1 paksoi
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el verse koriander
  • 1 el verse gember
  • 4 el soja saus
  • 1 el honing
  • 1 el zonnebloemolie
  • 1 tl sesamolie (optioneel)
  • 125 g noodles
  • 1 tl sesamzaadjes
Delen
Print