Pasta met gegrilde sardines
2 personen
30 minuten
Hoofdgerecht
Sardines
Bereiden
- Dop de tuinbonen, snijd de olijven in plakjes, pers de knoflook en laat de sardines uitlekken.
- Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op het pak. Het water waarin de pasta wordt gekookt kan gebruikt worden om de saus aan te lengen als deze te dik wordt.
- Doe ondertussen de olie in een pan en bak de knoflook en kappertjes kort op laag vuur. Voeg na 30 seconden de tomatenblokjes, chili-vlokken, suiker en basilicum toe. Laat dit voor 5 minuten koken en breng op smaak met zout en peper.
- Voeg de tuinbonen en olijven toe en laat het geheel nog 2-3 minuten door pruttelen.
- Voeg tot slot de sardines en overige basilicum toe en roer het geheel voorzichtig door de afgegoten pasta. Verdeel over de borden en laat het u smaken!
Ingrediënten
- 1 blik John West Gegrilde Sardines Naturel (100g)
- 100 g tuinbonen
- 10 zwarte olijven
- 2 teentjes knoflook
- 200 g farfalle pasta
- 400 g tomatenblokjes (pak)
- 1 tl kappertjes (optioneel)
- 1 snufje chilivlokken
- 1 snufje suiker
- 20 g verse basilicum
- olijfolie
- zout en peper
Print