Pasta met gegrilde sardines

2 personen
30 minuten
Hoofdgerecht
Sardines

Bereiden

  1. Dop de tuinbonen, snijd de olijven in plakjes, pers de knoflook en laat de sardines uitlekken.
  2. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op het pak. Het water waarin de pasta wordt gekookt kan gebruikt worden om de saus aan te lengen als deze te dik wordt.
  3. Doe ondertussen de olie in een pan en bak de knoflook en kappertjes kort op laag vuur. Voeg na 30 seconden de tomatenblokjes, chili-vlokken, suiker en basilicum toe. Laat dit voor 5 minuten koken en breng op smaak met zout en peper.
  4. Voeg de tuinbonen en olijven toe en laat het geheel nog 2-3 minuten door pruttelen. 
  5. Voeg tot slot de sardines en overige basilicum toe en roer het geheel voorzichtig door de afgegoten pasta. Verdeel over de borden en laat het u smaken!

Ingrediënten

  • 1 blik John West Gegrilde Sardines Naturel (100g)
  • 100 g tuinbonen
  • 10 zwarte olijven
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 g farfalle pasta
  • 400 g tomatenblokjes (pak)
  • 1 tl kappertjes (optioneel)
  • 1 snufje chilivlokken
  • 1 snufje suiker
  • 20 g verse basilicum
  • olijfolie
  • zout en peper
Delen
Print