Makreel-paksoi salade

4 personen
10 minuten
Lunch
Makreel

Bereiden

  1. Snijd de paksoi en ui in stukjes. Hak de chilipeper fijn. De zaadjes zijn het pittigst, dus voeg deze naar smaak toe.
  2. Laat de ui en chilipeper op middelhoog vuur voor 2 minuten bakken. Voeg vervolgens de paksoi toe tot deze een beetje verslapt. Voeg dan de helft van de bonensaus toe en kook het geheel nog 1 minuut. Haal de pan dan van het vuur.
  3. Bak in een andere pan op middelhoog vuur de makreelfilets in een deel van zijn eigen olie. Voeg de rest van de bonensaus direct toe en breng dit aan de kook. Haal de pan na 2-3 minuten pruttelen van het vuur.
  4. Verdeel de paksoi over de borden en plaats de makreel er bovenop. Besprenkel met de saus en serveer direct.

Ingrediënten

  • 2 blikjes John West Makreelfilets in Zonnebloemolie Easypeel (115g)
  • 225 g Paksoi
  • 1 ui
  • 1 chilipeper
  • 125 g zwarte bonensaus
  • olijfolie
Delen
Print