Makreel arrabiata

4 personen
30 minuten
Hoofdgerecht
Makreel

Bereiden

  1. Snijd de chilipepers fijn en meng de helft inclusief zaadjes met de tomatenpuree. Bewaar een eetlepel tomatenpuree voor de pastasaus. Laat de makreelfilets uitlekken en marineer deze in de zelfgemaakte pittige tomatenpuree.
  2. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd de ui in kleine stukjes.
  3. Fruit de ui in een koekenpan en voeg na 2 minuten de knoflook, de overgebleven chilipeper en de Italiaanse kruiden toe. Voeg na een minuut de tomatenblokjes toe. Als het geheel kookt, voeg dan de laatste eetlepel tomatenpuree en suiker toe. Breng op smaak met zout en peper en laat voor een paar minuten sudderen.
  4. Voeg de spaghetti toe aan de saus en meng het tot een geheel. Verdeel over de borden en plaats de makreel op de pasta. Garneer met de Parmezaanse kaassnippers.

 

TIP: Ook lekker met rucola sla!

Ingrediënten

  • 2 blikken John West MSC Makreelfilets in Water Easy Peel (115g)
  • 100 g tomatenpuree
  • 2 grote chilipepers
  • 300 g spaghetti
  • 1 ui
  • 500 g tomatenblokjes uit blik
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl gedroogde Italiaanse kruiden
  • 1 tl suiker
  • Parmezaanse kaassnippers
  • olijfolie
  • zout en peper
Delen
Print