Koekjes met Zomergroenten en Zalm

4 personen
30 minuten
Hoofdgerecht
Zalm roze

Bereiden

Bedek een vergiet met een schone theedoek.  Rasp de aardappelen, de courgette en de rode ui en doe de groenten in de theedoek. 

Snijd de rode peper fijn en voeg deze samen met peterselie en een snufje zout en peper toe aan de groente. 

Meng alles goed door elkaar. Dek het geheel vervolgens af en laat het 30 minuten uitlekken. Knijp na het uitlekken goed in de doek zodat het laatste vocht eruit gaat. 

Doe de groenten in een kom en voeg het ei, de zalm en de bloem toe en meng alles door elkaar. 

Maak er ronde koekjes van en bak ze 5 minuten per kant in een pan met olijfolie. 

Tip: Voeg 60 gram geraspte Emmentaler kaas toe aan de uitgelekte groenten of bestrooi de koekjes met Parmezaanse kaas na het bakken. 

Ingrediënten

  • 1 blikje John West MSC Zalmstukjes met Citroen en Tijm
  • 4 grote aardappelen
  • 1 courgette
  • 1 rode peper
  • een halve rode ui
  • 1 el fijngesneden peterselie
  • 1 ei
  • 1 el meel
  • zout en peper
Delen
Print