Risotto met roze zalm

2 personen
40 minuten
Hoofdgerecht
Zalm roze

Bereiden

Met deze makkelijke en lekkere risotto met roze zalm, zet jij in een handomdraai een gezonde maaltijd op tafel. Eet smakelijk!

Bereidingswijze

  • Bereid de groentebouillon zoals omschreven op de verpakking en houd deze warm op laag vuur.
  • Snijd de ui, prei en verse peterselie in kleine stukjes en rasp de Parmezaanse kaas.
  • Laat de zalm uitlekken en verwijder eventueel het vel en de graten.
  • Verwarm de olijfolie in een pan en voeg de ui en prei toe. Laat deze in vijf minuten langzaam garen zonder dat ze een knapperig laagje krijgen.
  • Voeg de rijst toe en laat dit voor 1 minuut op laag vuur al roerend warm worden. Meng de witte wijn met de rijst en laat dit zachtjes koken tot bijna alle wijn verdampt is. Voeg hieraan twee pollepels bouillon toe.
  • Laat de risotto op middelhoog vuur door pruttelen, zodat de bouillon langzaam in de risotto trekt. Voeg vervolgens een nieuwe pollepel bouillon toe, wanneer deze opgenomen is door de risotto. Herhaal dit tot de risotto gaar is. Blijf de risotto omscheppen zodat deze niet aan de bodem of aan elkaar gaat plakken.
  • Voeg de zalm toe als de risotto gaar is en laat deze 1 minuut mee verwarmen in de pan. Breng het geheel op smaak met zout en peper.
  • Verdeel de risotto over de borden en garneer met de Parmezaanse kaas en peterselie et voilà!

Ingrediënten

  • 1 blikje John West MSC wilde roze zalm (213g)
  • 1L groentebouillon
  • 1 kleine ui
  • ½ prei
  • 10g verse peterselie
  • 20g Parmezaanse kaas
  • 2 theelepels olijfolie
  • 120g risotto rijst
  • 100ml witte wijn
  • Zout en peper naar smaak
Delen
Print