Zomersalade met zalm, mango en gebakken pitten

2 personen
10 minuten
Bijgerecht
Zalm roze

Bereiden

Gezellig op je balkon of in de tuin eten? Dat doe je met de zomerse favoriet van ‘onze’ sportchef Erik: lichte salade met zalm en mango. Smaakvol, boordevol vitaminen én je zet het in een handomdraai op tafel. Hoe relaxed is dat?! 🥗

 

Bereidingswijze

  • Doe de slamix in een kom en voeg de tomaat, komkommer en mango toe.
  • Meng alles goed door elkaar en schep 1 lepel vocht van het blikje roze zalm over de salade.
  • Voeg vervolgens de roze zalm ontdaan van graatlijn in grove stukken toe
  • Meng het nogmaals losjes en leg alles op een dinerbord
  • Meng de extra vierge olijfolie met uitgeknepen limoensap, peper en zout
  • Besprenkel de salade met deze dressing en strooi de geroosterde pitten over de salade.
  • Eet smakelijk!

Serveertip
Probeer deze salade ook eens met MSC Tonijnmoot in water 145g

 

https://www.youtube.com/watch?v=wbfutUZqK8k

 

Ingrediënten

  • ½ blikje John West roze zalm (213 gram)
  • 50 gram stukjes tomaat
  • 50 gram komkommer, in reepjes
  • 100 gram verse mango, in blokjes
  • 40 gram sla-mix
  • Mix van pijnboompitjes, zonnebloempitjes en pompoenpitten, lichtbruin gebakken
  • 1 flinke part verse limoen
  • Peper en zout
  • ½ eetlepel extra vierge olijfolie
Delen
Print