Fishcakes zalm

4 personen
40 minuten
Hoofdgerecht
Zalm roze

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 190°C of gas stand 5. Bereid de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Hak de dille, kappertjes en augurken fijn en laat de zalm uitlekken. Rasp de helft van de limoen en pers de hele limoen uit. Vang beide op in een ander schaaltje!
  2. Doe de aardappelpuree in een grote kom en voeg de zalm, dille en limoenrasp toe. Breng op smaak met zout en peper en roer het geheel goed door.
  3. Maak van het geheel vier even grote ballen en vorm ze in een viskoekje. Laat deze voor 15 minuten in de koelkast rusten. Doe ondertussen het ei (met een scheutje melk), de bloem en de broodkruimels in drie verschillende kommetjes.
  4. Wentel de viskoekjes in de bloem tot ze volledig zijn bedekt. Dip de koekjes kort in het ei en rol ze door de broodkruimels.
  5. Doe een klein beetje olie in een pan en bak de viskoekjes voorzichtig tot ze aan beide kanten goudbruin zijn. Plaats ze vervolgens op een ovenplaat in de oven voor ongeveer 10 minuten.
  6. Meng ondertussen in een kom de limoensap, mayonnaise, kappertjes en augurken tot een tartaarsaus. Serveer de viskoekjes met een flinke dot van deze saus.

TIP: Gebruik voor een vollere smaak de Rode Zalm van John West. De kleine graatjes zullen vanzelf uiteenvallen tijdens de bereiding.

Ingrediënten

  • 1 blik John West Wilde Roze Zalm Graatloos (170g)
  • 150 g aardappelpuree
  • 1 tl verse dille
  • 1 limoen
  • 1 ei
  • scheutje melk
  • 2 el bloem
  • 50 g broodkruimels of paneermeel
  • 2 el mayonnaise
  • 1 tl kappertjes
  • 2 augurken
  • olijfolie
  • zout en peper
Delen
Print