Bruschetta met gegrilde Sardines

6 personen
30 minuten
Borrelhapje
Sardines

Bereiden

1. Snijd de tomaten in kwarten en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Hak 2 el basilicum fijn en meng met de tomaten, olijfolie en versgemalen zout naar smaak. Halveer de teentjes knoflook.

2. Halveer het brood. Verhit een grillpan en rooster het brood aan beide kanten goudbruin en knapperig (ovengrill of broodrooster kan ook). Leg het brood op een schaal en wrijf de bovenkant in met het snijvlak van de knoflook. Verdeel de tomaten erover. Verdeel de sardines over de tomaten en bestrooi met peper naar smaak.

3. Garneer de bruschetta met wat basilicumblaadjes.

p.p. ± 160 kcal / 9 g eiwit / 6 g vet / 17 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 2 blikjes John West Gegrilde Sardines Naturel (100 g)
  • 3 trostomaten
  • bosje basilicum
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • 2 tenen knoflook
  • 8 sneden stevig vloerbrood
Delen
Print