Bladerdeegpuffs

1 persoon
10 minuten
Feest
Makreel

Bereiden

1. Verwarm de oven op 200℃. Leg de plakjes bladerdeeg uit om te ontdooien.

2. Meng in de keukenmachine of met een vork 2 blikjes makreelfilet met 2 el mascarpone, de knoflook en een beetje ui.

3. Bestrijk twee aangrenzende randen van de plakjes ontdooide bladerdeeg met een losgeklopt ei. Leg in het midden van elk plakje een eetlepel van de makreelvulling en een blaadje basilicum. Vouw het bladerdeeg diagonaal dicht (het ei dient als een soort lijm) en druk de randen goed aan. Bestrijk alle bladerdeeghapjes met het laatste beetje losgeklopt ei.

4. Bak de bladerdeegpuffs voor 20 min in de voorverwarmde oven. Smakelijk!

Ingrediënten

  • 2 blikjes John West Makreelfilet in Zonnebloemolie Easypeel (115 g)
  • 10 plakjes bladerdeeg
  • 2 el mascarpone
  • basilicum
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kleine ui
  • 1 ei
Delen
Print