Aziatische zoete aardappel met Tonijn Inspirations Chili & Knoflook

4 personen
Langer dan 1 uur
Voorgerecht
Vis met een extra

Bereiden

1. Verwarm de oven voor op 190°C / gasoven stand 5. 

2. Was en droog de zoete aardappels en prik er met een vork een paar gaatjes in. Bak ze ongeveer 50 minuten in de oven. De aardappels zijn goed wanneer er met een satéstokje gemakkelijk door de aardappel heen kan worden geprikt.

3. Snijd de aardappels in tweeën en lepel de inhoud eruit, zonder ze te breken. Bewaar de inhoud in een kom. Plaats de uitgeholde schillen terug in de oven en bak ze nogmaals 20 minuten, totdat ze knapperig zijn.

4. Voeg de boter toe aan de inhoud van de zoete aardappels en breng dit op smaak met zout en peper. Meng het geheel en verdeel het weer over de uitgeholde schillen. Zet de aardappels zo nog 10 minuten in de oven.

5. Snijd ondertussen de ui en de radijsjes fijn, en de limoen in partjes. Plaats de John West Inspirations Tonijn Chili & Knoflook in een kom en roer de ui en radijsjes erdoor.

6. Plaats de zoete aardappels op de borden en verdeel de Tonijn Inspirations-mix er overheen. Maak het gerecht af met een dot Griekse Yoghurt, wat blaadjes koriander, een vleugje limoensap en een handvol waterkers.

Ingrediënten

  • 3 bakjes John West Inspirations Tonijn Chili & Knoflook (80 g)
  • 4 middelgrote zoete aardappels
  • 25 g boter
  • 1 kleine rode ui
  • ± 5 radijsjes
  • 1 limoen
  • 3 tl Griekse yoghurt
  • verse koriander
  • waterkers voor de garnering
Delen
Print