Aardappel-prei schotel met Makreel

4 personen
30 minuten
Hoofdgerecht
Makreel

Bereiden

1. Verwarm de oven voor op 180℃. Schil de aardappels en snijd deze in blokjes. Snijd de preien in halve ringetjes.

2. Kook de aardappels gaar. Laat ze uitlekken in een vergiet en stamp er een mooie puree van met melk en 1 eetlepel olijfolie. Breng op smaak met zout en peper.

3. Verwarm de rest van de olie in een pan en bak de prei 1 minuut.

4. Verdeel de makreel met het vocht in een ingevette ovenschaal (of 4 kleine eenpersoonsschaaltjes) schep daarop de prei en bedek met de aardappelpuree.

5. Bestrooi met de paneermeel en verdeel de klontjes boter erover.

6. Bak de schotel goudbruin in de oven in ca. 20 minuten.

Ingrediënten

  • 2 blikjes John West Makreelfilet in Water Easypeel (115g)
  • 1 kg aardappels
  • 2 prei
  • scheutje melk
  • 2 el olijfolie
  • zout en peper
  • paneermeel
  • 4 kleine klontjes boter
Delen
Print