Salade van witte asperges, sardines en ansjovismayonaise
4 personen
30 minuten
Lunch
Sardines
Bereiden
- Schil en was de asperges heel goed. Asperges met koud water opzetten, totdat ze helemaal onder water staan. Per liter water, 5 gram zout toevoegen. Breng het water met asperges aan de kook en laat dit 3 tot 5 min. koken. Haal de pan van het vuur en laat de asperges 15 tot 20 min. Nagaren in de pan.
- Maak ondertussen de ansjovismayonaise: meng de ansjovis, eidooier, olijfolie, citroensap, mosterd, peper en zout naar smaak in de keukenmachine of met de staafmixer. Zorg wel dat alle ingrediënten dezelfde temperatuur hebben (anders gaat de mayonaise schiften)
- Doe de gesneden sardinefilets en stukjes gekookte eieren in een kom en meng ze door elkaar. Verdeel de rucola en de asperges over de borden, leg vervolgens het ei en sardinefilets erop. Doe op elk bord een lepeltje ansjovismayonaise en tot slot de pijnboompitjes.
Mmmmmm…… smullen maar!!!!
Ingrediënten
- 1 blikje John West Sardinefilets zonder graat in Extra Vergine Olijfolie (95g)
- 4 gekookte eieren
- 1 kg witte asperges
- zakje rucola
- handje vol pijnboompitten, geroosterd
- 2 stuks Ansjovisfilets in olijfolie van John West
- 1 eidooier
- 150 ml olijfolie
- sap van een halve citroen
- 1 tl mosterd
- peper en zout naar smaak
Print