Surinaamse Roti in Masala curry met zoete aardappel, kousenband en makreel

2 personen
30 minuten
Hoofdgerecht
Makreel

Bereiden

Geniet van deze Surinaamse specialiteit, gecombineerd met de Nederlandse invloeden van John West! Door de toevoeging van onze smaakvolle makreelfilets!

Bereidingswijze

  • Snipper de knoflook in fijne stukjes en snijd de ui en rode puntpaprika in grove stukken. Schil vervolgens de zoete aardappel en snijd ook deze in grove stukken.
  • Verhit een scheut olijfolie in een wok en bak hierin kort de knoflook, ui en rode puntpaprika.
  • Voeg de masala kerriepoeder toe en roer dit goed door met een houten lepel.
  • Meng de zoete aardappel en de kousenband erdoorheen en schep het mengsel al roerend om.
  • Voeg de kokosmelk, het water en het bouillonblokje toe en breng dit al roerend aan de kook.
  • Dek de wok af met een deksel en laat dit 15 minuten zachtjes doorkoken. Schep tussendoor 1 keer alles goed
  • Voeg na 15 minuten de makreel toe en roer dit goed door.
  • Voeg eventueel nog peper en zout naar smaak toe.
  • Serveer de curry in een diep bord en smullen maar!

Serveertip

Houd je pittig eten? Voeg dan naar eigen smaak sambal toe op je bord. Zo blijft het recept voor iedereen toegankelijk.

Ingrediënten

  • 1 blikje John West Makreelfilets MSC in water (115g)
  • 2 teentjes knoflook
  • 120g ui
  • 150g rode puntpaprika
  • 200g kousenband (of sperziebonen)
  • 300g zoete aardappel
  • 1 kleine eetlepel masala kruiden
  • 100ml kokosmelk
  • 100ml water
  • 1 blokje kippenbouillon
  • 15ml olijfolie, om in te bakken
  • Sambal Badjak (naar keuze)
Delen
Print