Tomatenlasagne met makreel
2 personen
50 minuten
Hoofdgerecht
Makreel
Bereiden
Italië op je bord! 🇮🇹Maar dan net even iets anders. Met deze verrassende tomatenlasagne met makreel van sportchef Erik breng jij die fijne vakantiesfeer in huis!
- Verhit de oven voor op 170 gr C en neem een kleine lasagneschaal voor 2 personen
- Wrijf wat olijfolie op de bodem en beleg de bodem met tomatenplakken. Bestrooi de tomaat met knoflook en gedroogde kruiden
- Leg bovenop de tomaat een groot lasagneblad
- Schep met een lepel wat tomatenpolpa op het lasagneblad en leg hier op drie plakken courgette
- Vervolgens leg je de makreel op de courgette en daarbovenop weer een lasagneblad
- Leg de overige tomatenpolpa op het lasagneblad en leg hier weer tomatenplakjes met knoflook en gedroogde kruiden op
- Vervolgens leg je de 3 plakken courgette en overige knoflook in de schaal.
- Verdeel de olijven over de bovenste laag en maak het af met de geraspte mozzarella
- Zet het gerecht circa 40 minuten in je oven en je bent klaar om een stukje Italië te proeven!
Serveertip:
Dit gerecht is geschikt om al vroegtijdig klaar te zetten en het later in de oven klaar te maken
Ingrediënten
- 1 blikje John West Makreelfilets Mediterraans Easy Peel
- 4 stuks tomaten, in dikke plakken
- 3 tenen knoflook fijngehakt
- 1 el gedroogde Italiaanse kruiden
- 120 gram courgetteplakken met de kaasschaaf gesneden (6 plakken)
- 2 grote lasagnebladen
- 50 g zwarte olijven zonder pit gesneden aan plakjes
- 150 gram tomaten polpa
- Geraspte mozzarella
- 5 ml olijfolie
Print