Thaise gele curry met MSC Makreel
4 personen
30 minuten
Hoofdgerecht
Makreel
Bereiden
- Verhit een wok met de olijfolie en roerbak kort de knoflook, ui, gember en rode puntpaprika
- Voeg nu de currypasta, kurkuma en koriander toe, roer rustig door
- Voeg de kokosmelk, water, uitgeknepen limoensap en de zeer fijn gesneden ansjovis toe
- Voeg vervolgens gelijk de zoete aardappel toe en laat ca 10 à 15 minuten zachtjes doorkoken met deksel op de pan. (Het vocht mag niet verdampen!)
- Als de zoete aardappel gaar is voeg je de spinazie toe en schep je deze er goed doorheen
- Wanneer de spinazie geslonken is kan de curry geserveerd worden
- Schep de curry in een diepe kom of bord en leg de vis boven op de curry of schep het er doorheen
- Garneer eventueel met alfalfa of kiemgroenten
Ingrediënten
- 20 ml olijfolie
- 2 teentje knoflook, fijngesnipperd
- 120 g rode ui, fijngesnipperd
- 20 g verse gember, zeer fijn gesneden of geraspt
- 320 g zoete rode puntpaprika, in repen gesneden
- 4 el Fair Trade gele curry kruidenpasta
- 4 tl kurkuma
- 4 takjes verse koriander, fijngesneden (of 4 tl gemalen koriander)
- 400 ml kokosmelk
- 400 ml water
- 2 limoentjes, in partjes
- 1 blikje John West Ansjovisfilets in Olijfolie, fijngesneden
- 600 g zoete aardappel, geschild en in blokjes
- 600 g verse spinazie
- 2 blikjes John West Makreelfilets in water Easypeel (115g)
Print