Frittata met sardientjes

4 personen
30 minuten
Lunch
Sardines

Bereiden

1. Snijd de ui in dunne ringen. Lek de sardinefilets uit. Snijd de courgette in plakjes indien je een kleine courgette hebt. Een grote courgette kun je beter over de lengte in vieren snijden in stukken van 3 cm dikke plakjes.

2. Bak de uien in 1 el olie in een koekenpan 10 min. op laag vuur. Bak in een andere koekenpan de courgetteplakjes in 2 el olie op middelhoog vuur aan beide kanten net goudbruin.

3. Klop de eieren in een ruime kom kort los. Voeg de uien, courgetteplakjes en 4 el van de kruiden toe aan het eimengsel. Breng op smaak met zout en peper.

4. Verwarm de grill voor op de middelste stand. Verhit de boter in een ovenbestendige koekenpan en giet het eimengsel erin. Druk de sardinefilets in de omelet. Bak de frittata op laag vuur in 15 min. gaar.

5. Zet de frittata onder de grill en laat de bovenkant licht verkleuren. Garneer met de rest van de tuinkruiden en serveer in punten.

Ingrediënten

  • 2 blikjes John West Sardinefilets in Zonnebloemolie (95 g)
  • 1 grote ui
  • kleine courgette
  • 6 eieren
  • 3 el olijfolie
  • 1 el boter
  • 6 el fijngehakte verse tuinkruiden*
  • * Gebruik bijvoorbeeld kervel, peterselie, basilicum en salie. Of vervang door 1 el gedroogde tuinkruiden.
Delen
Print