Mini brochettes sardines
4 personen
10 minuten
Borrelhapje
Sardines
Bereiden
- Hak de knoflook en 10 blaadjes basilicum fijn.
- Meng de olijfolie, balsamico azijn, knoflook en basilicum tot een marinade. Breng op smaak met zout, peper en chilipoeder.
- Wentel de mozzarella balletjes door de marinade en laat voor minimaal 30 minuten rusten in de koelkast.
- Snijd ondertussen de sardinefilets en tomaten in stukjes. Halveer de cherrytomaatjes.
- Vul de prikkertjes met een blaadje basilicum, een half tomaatje, een stukje sardine, een mozzarella bol en tot slot nog een half tomaatje. Serveer koud.
TIP: U kunt de marinade ook als dressing bij een salade caprese gebruiken! Een gesnipperd lente-uitje maakt uw voorgerecht dan helemaal af.
Ingrediënten
- 1 blik John West Gegrilde Sardines Naturel (100g)
- 150 g bolletjes mozzarella
- 20 cherrytomaatjes
- 30 blaadjes basilicum
- 1 teentje knoflook
- 2 el olijfolie
- 1 tl balsamico azijn
- chilipoeder
- zout en peper
Print