Mini brochettes sardines

4 personen
10 minuten
Borrelhapje
Sardines

Bereiden

  1. Hak de knoflook en 10 blaadjes basilicum fijn.
  2. Meng de olijfolie, balsamico azijn, knoflook en basilicum tot een marinade. Breng op smaak met zout, peper en chilipoeder.
  3. Wentel de mozzarella balletjes door de marinade en laat voor minimaal 30 minuten rusten in de koelkast.
  4. Snijd ondertussen de sardinefilets en tomaten in stukjes. Halveer de cherrytomaatjes.
  5. Vul de prikkertjes met een blaadje basilicum, een half tomaatje, een stukje sardine, een mozzarella bol en tot slot nog een half tomaatje. Serveer koud.

 

TIP: U kunt de marinade ook als dressing bij een salade caprese gebruiken! Een gesnipperd lente-uitje maakt uw voorgerecht dan helemaal af.

Ingrediënten

  • 1 blik John West Gegrilde Sardines Naturel (100g)
  • 150 g bolletjes mozzarella
  • 20 cherrytomaatjes
  • 30 blaadjes basilicum
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl balsamico azijn
  • chilipoeder
  • zout en peper
Delen
Print