Mini-pizza pesto met sardientjes

4 personen
30 minuten
Feest
Sardines

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Hak de bieslook fijn en rasp de Parmezaanse kaas. Meng in een keukenmachine beide ingrediënten samen met de pijnboompitjes, geperste knoflook en 5 el olijfolie. Breng op smaak met zout en peper en zet de zelfgemaakte pesto opzij.
  2. Rol het deeg uit en snijd in 4 of 5 kleine cirkels. Leg deze op een bakplaat met bakpapier en bestrijk het deeg met olijfolie. Plaats voor 8 minuten in de oven. Snijd ondertussen de cherrytomaatjes in vieren.
  3. Haal de pizzabodems uit de oven en besmeer ze met een laag pesto. Verdeel de sardinefilets en ¾ van de cherrytomaatjes hier overheen. Besprenkel met een snufje chilipoeder.
  4. Zet de mini-pizza’s terug in de oven voor 5 minuten. Garneer met rucola en serveer direct.

 

TIP: Lekker met een salade met balsamico-azijn!

Ingrediënten

  • 1 blik John West Gegrilde Sardines Naturel (100g)
  • kant-en-klaar pizzadeeg
  • 10 blaadjes basilicum
  • 60 g Parmezaanse kaas
  • 25 g pijnboompitjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 cherrytomaatjes
  • chilipoeder
  • olijfolie
  • peper en zout
Delen
Print