Mini-pizza pesto met sardientjes
4 personen
30 minuten
Feest
Sardines
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 180°C. Hak de bieslook fijn en rasp de Parmezaanse kaas. Meng in een keukenmachine beide ingrediënten samen met de pijnboompitjes, geperste knoflook en 5 el olijfolie. Breng op smaak met zout en peper en zet de zelfgemaakte pesto opzij.
- Rol het deeg uit en snijd in 4 of 5 kleine cirkels. Leg deze op een bakplaat met bakpapier en bestrijk het deeg met olijfolie. Plaats voor 8 minuten in de oven. Snijd ondertussen de cherrytomaatjes in vieren.
- Haal de pizzabodems uit de oven en besmeer ze met een laag pesto. Verdeel de sardinefilets en ¾ van de cherrytomaatjes hier overheen. Besprenkel met een snufje chilipoeder.
- Zet de mini-pizza’s terug in de oven voor 5 minuten. Garneer met rucola en serveer direct.
TIP: Lekker met een salade met balsamico-azijn!
Ingrediënten
- 1 blik John West Gegrilde Sardines Naturel (100g)
- kant-en-klaar pizzadeeg
- 10 blaadjes basilicum
- 60 g Parmezaanse kaas
- 25 g pijnboompitjes
- 2 teentjes knoflook
- 4 cherrytomaatjes
- chilipoeder
- olijfolie
- peper en zout
Print