Mediterraans gegrilde sardines

4 personen
10 minuten
Voorgerecht
Sardines

Bereiden

  1. Snijd de ui in ringen, hak de basilicum grof en laat de sardines uitlekken.
  2. Fruit de ui en de hele knoflook (ongeperst!) in een beetje olijfolie in een pan. Voeg de balsamico-azijn toe als de ui en knoflook beginnen te verkleuren. Breng het aan de kook en laat vervolgens 3-4 minuten op middelhoog vuur pruttelen.
  3. Haal de knoflook weer uit de pan, voeg de suiker toe en haal de pan van het vuur als de suiker in het vocht is opgelost. 
  4. Voeg de basilicumblaadjes toe, breng op smaak met zout en peper en verdeel over de borden.
  5. Verwarm de sardinefilets in de pan met een beetje achtergebleven vocht. Plaats de sardines op het ui-mengsel en besprenkel het geheel met het overgebleven vocht uit de pan.

Ingrediënten

  • 3 blikjes John West Gegrilde Sardines Naturel (100g)
  • 2 kleine rode uien
  • 1 teentje knoflook
  • 25 ml balsamico-azijn
  • 1 tl suiker
  • 10 g verse basilicum
  • olijfolie
  • zout en peper
Delen
Print