Mediterraans gegrilde sardines
4 personen
10 minuten
Voorgerecht
Sardines
Bereiden
- Snijd de ui in ringen, hak de basilicum grof en laat de sardines uitlekken.
- Fruit de ui en de hele knoflook (ongeperst!) in een beetje olijfolie in een pan. Voeg de balsamico-azijn toe als de ui en knoflook beginnen te verkleuren. Breng het aan de kook en laat vervolgens 3-4 minuten op middelhoog vuur pruttelen.
- Haal de knoflook weer uit de pan, voeg de suiker toe en haal de pan van het vuur als de suiker in het vocht is opgelost.
- Voeg de basilicumblaadjes toe, breng op smaak met zout en peper en verdeel over de borden.
- Verwarm de sardinefilets in de pan met een beetje achtergebleven vocht. Plaats de sardines op het ui-mengsel en besprenkel het geheel met het overgebleven vocht uit de pan.
Ingrediënten
- 3 blikjes John West Gegrilde Sardines Naturel (100g)
- 2 kleine rode uien
- 1 teentje knoflook
- 25 ml balsamico-azijn
- 1 tl suiker
- 10 g verse basilicum
- olijfolie
- zout en peper
Print