Verantwoord Vissen

2 oktober 2017 geplaatst

Duurzaam vissen

Bij John West verkopen we al ruim 150 jaar vis en dat willen we graag nog vele jaren doen. Daarom zetten wij ons in voor duurzaam vissen, om er zeker van te zijn dat onze oceanen ook voor toekomstige generaties een bron van vis blijven. 'SeaChange®' gaat over de verduurzaming bij Thai Union (onze moedermaatschappij). SeaChange®  is opgezet om echte, permanente veranderingen door te voeren in de manier waarop we werken, de markt aanvoeren en anderen beïnvloeden. Ook werken we samen met het WWF. Dit is een belangrijk onderdeel van de weg naar MSC-certificering.

Klik hier om meer te lezen over de SeaChange® strategie van Thai Union. 

Onze samenwerking met WWF

Wist je dat 70% van onze planeet bedekt wordt door water en dat meer dan 1 miljard mensen van vis afhankelijk zijn als voornaamste bron van proteïnen? Daarom zijn we bij John West van mening dat duurzaamheid extreem belangrijk is.

Dit is de reden dat we zijn gaan samenwerken met het WWF in 2014.

Lees hier over onze samenwerking met het WWF En onze doelen voor nu en de toekomst.  

Verantwoorde Visvangst

We geloven dat traceerbaarheid - van vangst tot supermarkt -  de basis vormt voor duurzaamheid bij visproducten. We blijven ons inzetten zodat elk product terug te leiden is naar de bron. Zo kunnen we het werk en de arbeidsomstandigheden bij onze leveranciers in de gaten houden. Door transparantie te combineren met ons brede scala aan initiatieven om de vangst van vis te verbeteren, werken we mee aan de United Nation’s Sustainable Development Goal om de onderwaterwereld goed te onderhouden en te beschermen. Hiermee beschermen we het welzijn, de productiviteit en de veerkracht van het wereldwijde mileu, nu en voor toekomstige generaties.

Wereldwijde verklaring voor duurzame tonijn

Wij sluiten ons aan bij de verklaring van Thai Union (onze moedermaatschappij) om 100% van haar tonijn duurzaam te vangen. Thai Union zal voor haar merken alleen nog maar 100% duurzame tonijn inkopen van visserijen die ofwel Marine Stewardship Council (MSC) gecertificeerd zijn ofwel worden meegenomen in Fishery Improvement Projects (FIPs) om zodoende in aanmerking te komen voor MSC certificering. Terwijl de eerste doelstelling er is om tegen het eind van 2020 een minimum van 75% te behalen, is John West inmiddels goed op weg om dit al aan het eind van 2018 te kunnen realiseren in Nederland.

Meer lezen over onze duurzaamheidsbelofte klik dan hier.

Delen

Ook interessant

Bewuste visweek

Deze week is het bewuste visweek. Het draait zeven dagen om duurzame zeeën en bewuste visvangst. En dat is belangrijk, want overbevissing ...

Lees meer

John West & WNF ondersteunen de duurzame visvangst in Oost-Afrika

Bij John West juichen we communities van vissers over de hele wereld toe, die net zo gepassioneerd zijn over het behoud en ...

Lees meer