Verantwoord Vissen

2 oktober 2017 geplaatst

Bij John West verkopen we al ruim 150 jaar vis en we zijn van plan dat nog vele jaren te doen. Daarom zetten wij ons in voor duurzaam vissen, om er zeker van te zijn dat onze oceanen ook voor toekomstige generaties een bron van vis blijven. 'SeaChange®' gaat over de verduurzaming bij Thai Union (onze moedermaatschappij). SeaChange®  is opgezet om echte, permanente veranderingen door te voeren in de manier waarop we werken, de markt aanvoeren en anderen beïnvloeden. Ook werken we samen met het WWF. Dit is een belangrijk onderdeel van de weg naar MSC-certificering.

Klik hier om meer te lezen over de SeaChange® strategie van Thai Union. 

Onze samenwerking met WWF

Wist je dat 70% van onze planeet bedekt wordt door water en dat meer dan 1 miljard mensen van vis afhankelijk zijn als voornaamste bron van proteïnen? Daarom zijn we bij John West van mening dat duurzaamheid extreem belangrijk is.

Dit is de reden dat we zijn gaan samenwerken met het WWF in 2014.

Lees hier over onze samenwerking met het WWF, de doelen die we inmiddels bereikt hebben en de doelen die we ons gesteld hebben voor de toekomst. 

Verantwoorde Visvangst

We geloven dat traceerbaarheid - van vangst tot supermarkt -  de basis vormt voor duurzaamheid bij visproducten. We blijven ons inzetten zodat elk product terug te leiden is naar de bron. Zo kunnen we het werk en de arbeidsomstandigheden bij onze leveranciers in de gaten houden. Door transparantie te combineren met ons brede scala aan initiatieven om de vangst van vis te verbeteren, werken we mee aan de United Nation’s Sustainable Development Goal om de onderwaterwereld goed te onderhouden en te beschermen. Hiermee beschermen we het welzijn, de productiviteit en de veerkracht van het wereldwijde mileu, nu en voor toekomstige generaties.

Wereldwijde verklaring voor duurzame tonijn

Wij sluiten ons aan bij de verklaring van Thai Union (onze moedermaatschappij) om 100% van haar tonijn duurzaam te vangen. Thai Union zal voor haar merken alleen nog maar 100% duurzame tonijn inkopen van visserijen die ofwel Marine Stewardship Council (MSC) gecertificeerd zijn ofwel worden meegenomen in Fishery Improvement Projects (FIPs) om zodoende in aanmerking te komen voor MSC certificering. Terwijl de eerste doelstelling er is om tegen het eind van 2020 een minimum van 75% te behalen, is John West inmiddels goed op weg om dit al aan het eind van 2018 te kunnen realiseren in Nederland.

Meer lezen over onze duurzaamheidsbelofte klik dan hier.

Delen

Ook interessant

Verantwoorde Visvangst

Duurzaamheid en verantwoorde visvangst staat bij John West hoog in het vaandel. Daarom investeert Thai Union (onze moedermaatschappij) veel in onderzoek en ...

Lees meer

onze duurzaamheidsbelofte

Wil je meer weten over onze duurzaamheidsbelofte klik dan hier!

Lees meer
John West gebruikt cookies zodat er rekening wordt gehouden met uw interesses en je bezoek gemakkelijker verloopt. Door je bezoek ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.
Lees hier meer
Ik begrijp het