Bewuste visweek

24 september 2018 geplaatst

Deze week is het bewuste visweek. Het draait zeven dagen om duurzame zeeën en bewuste visvangst. En dat is belangrijk, want overbevissing en bijvangst zijn een groot probleem voor komende generaties. Sinds 2014 werken samen met het WWF hard aan het verduurzamen van de zeeën. Ontdek wat wij doen en wat jij kan doen om jouw steentje bij te dragen!

 

Wat John West doet qua bewuste visvangst? 

Bij John West draait het niet slechts zeven dagen per jaar om verantwoord vissen. We maken hier 365 dagen per jaar onze hoogste prioriteit van. Omdat zoveel mensen wereldwijd afhankelijk zijn van de visvangst (wat betreft inkomen, maar ook voedsel), is het belangrijk om overbevissing te tackelen. Daarom worden de boten waarvan John West de vis afneemt continue gecontroleerd en is elk John West product terug te leiden naar de bron - de plek waar de vis gevangen is. Zo kunnen we het werk en de arbeidsomstandigheden bij onze leveranciers in de gaten houden. Onze doelstelling is dat we eind 2020 100% van onze tonijn inkopen bij visserijen die ofwel MSC gecertificeerd zijn of deel uitmaken van een FIP om zodoende in aanmerking te komen voor MSC certificering. De tonijn die in Nederland wordt verkocht is sinds eind 2017 al afkomstig van MSC visserijen of uit een FIP project. Wil je weten waar jou blikje vis vandaan komt, ga dan naar onze cantracker en vul de gegevens in.

 

Wat kun jij doen om bewust vis te eten

Bij John West staat duurzame visvangst hoog op het prioriteitenlijstje. Als je weet dat de vis bij John West verantwoord is gevangen, smaakt het nóg lekkerder! Je draagt zo zelf je steentje bij aan duurzame visserij, met oog voor toekomstige generaties. Bij een aantal blikjes vis van John West zie je bijvoorbeeld een herkenbaar logo op de verpakking: het MSC logo. MSC staat voor Marine Stewardship Council - een hele mondvol - wat neerkomt op een certificering voor bewust gevangen vis. Kortom, vis van John West is duurzaam genieten! 


Meer weten over bewuste visweek? Kijk op http://www.bewustevisweek.nl/

Delen

Ook interessant

John West & WNF ondersteunen de duurzame visvangst in Oost-Afrika

Bij John West juichen we communities van vissers over de hele wereld toe, die net zo gepassioneerd zijn over het behoud en ...

Lees meer

John West en WWF: Samen werken aan duurzaamheid!

ONZE SAMENWERKING MET HET WWF!  Wist u dat 70% van onze planeet bedekt wordt door water en dat meer dan 1 miljard ...

Lees meer