John West & WNF ondersteunen de duurzame visvangst in Oost-Afrika

2 mei 2018 geplaatst

Bij John West juichen we communities van vissers over de hele wereld toe, die net zo gepassioneerd zijn over het behoud en de bescherming van de zeeën als wij. Onze nieuwe korte film neemt je daarom mee op reis naar Mafia eiland, net voor de kust van Tanzania.  Hier ondersteunen we een WNF-project rond een duurzaam levensonderhoud van de lokale bevolking én de oceaan.

De warme wateren en kwetsbare koraalriffen bij Tanzania zijn een bron van voedsel en een bron van inkomen voor miljoenen mensen. Daarnaast is het ook dé habitat voor wildlife, van kleine anemoonvissen tot walvishaaien - ‘s werelds grootste vis. Deze grote rijkdommen van de zee worden echter bedreigd door klimaatveranderingen, vervuiling en overbevissing. Het natuurbehoud-project van WNF helpt de lokale vissers bij het bewaken en beheren van de hoeveelheid vis, zodat de oceaan de vissers en hun families generaties lang kan blijven ondersteunen.

Dit project is onderdeel van een ambitieuze partnership met WNF. Sinds 2014 werken we met het WNF samen om ervoor te zorgen dat al onze producten duurzaam zijn qua visvangst. Deze partnership is niet alleen belangrijk voor ons en onze consumenten, maar ook meer en meer voor de rest van de wereld. Zonder een duurzame visvangst kunnen toekomstige generaties bijvoorbeeld niet meer genieten van lekkere en gezonde vis uit de zee en zou de prachtige wildlife uit onze zeeën kunnen verdwijnen.

 

Hoewel John West niet met kleine visserijen werkt, zoals de vissersboot in de film, voelen we ons wel verbonden met de communities die net als wij baat hebben bij zo gezond mogelijke zeeën. Daarom zijn we trots dat we het werk van het WNF kunnen ondersteunen.

 

Ben je geïnspireerd geraakt door dit verhaal? Word dan lid van het WNF om hun werk op zee te steunen.

Delen

Ook interessant

Bewuste visweek

Deze week is het bewuste visweek. Het draait zeven dagen om duurzame zeeën en bewuste visvangst. En dat is belangrijk, want overbevissing ...

Lees meer

Verantwoorde Visvangst

Duurzaamheid en verantwoorde visvangst staat bij John West hoog in het vaandel. Daarom investeert Thai Union (onze moedermaatschappij) veel in onderzoek en ...

Lees meer