FIP?

2 oktober 2017 geplaatst

Wat is FIP? 

Om visserijen op MSC certificeringsniveau te krijgen, maken ze deel uit van een FIP (Fishery Improvement Project). Een FIP is een samenwerking tussen ongeveer 20 organisaties waar ook Thai Union Europe deel van uitmaakt, de moedermaatschappij van John West. Thai Union zal $90 miljoen investeren in duurzaamheidsinitiatieven wereldwijs, waaronder 11 nieuwe tonijn Fishery Improvement Projects (FIP's). Een FIP is een programma om een visserij over te laten stappen naar duurzame vangst (MSC) met minimale impact op het milieu en een beter visserijbeheer.

In April 2017 werd er een FIP voor tonijnvisserij opgezet in de Indische Oceaan, als opvolging van het samenwerkingsverdrag wat is ondertekend met het WWF in oktober 2016. Dit is de eerste van de 11 FIPs die Thai Union van plan is om op te zetten.

Je kunt hier meer informatie vinden over de FIP.

schema_ThaiUnion_NL_4

Wat is een fishery?

Wat is een FIP?

Delen

Ook interessant

Verantwoorde Visvangst

Duurzaamheid en verantwoorde visvangst staat bij John West hoog in het vaandel. Daarom investeert Thai Union (onze moedermaatschappij) veel in onderzoek en ...

Lees meer

onze duurzaamheidsbelofte

Wil je meer weten over onze duurzaamheidsbelofte klik dan hier!

Lees meer
John West gebruikt cookies zodat er rekening wordt gehouden met uw interesses en je bezoek gemakkelijker verloopt. Door je bezoek ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.
Lees hier meer
Ik begrijp het