Zomersalade met zalm, mango en gebakken pitten
2 personen
10 minuten
Bijgerecht
Zalm roze
Bereiden
Gezellig op je balkon of in de tuin eten? Dat doe je met de zomerse favoriet van ‘onze’ sportchef Erik: lichte salade met zalm en mango. Smaakvol, boordevol vitaminen én je zet het in een handomdraai op tafel. Hoe relaxed is dat?! 🥗
Bereidingswijze
- Doe de slamix in een kom en voeg de tomaat, komkommer en mango toe.
- Meng alles goed door elkaar en schep 1 lepel vocht van het blikje roze zalm over de salade.
- Voeg vervolgens de roze zalm ontdaan van graatlijn in grove stukken toe
- Meng het nogmaals losjes en leg alles op een dinerbord
- Meng de extra vierge olijfolie met uitgeknepen limoensap, peper en zout
- Besprenkel de salade met deze dressing en strooi de geroosterde pitten over de salade.
- Eet smakelijk!
Serveertip
Probeer deze salade ook eens met MSC Tonijnmoot in water 145g
https://www.youtube.com/watch?v=wbfutUZqK8k
Ingrediënten
- ½ blikje John West roze zalm (213 gram)
- 50 gram stukjes tomaat
- 50 gram komkommer, in reepjes
- 100 gram verse mango, in blokjes
- 40 gram sla-mix
- Mix van pijnboompitjes, zonnebloempitjes en pompoenpitten, lichtbruin gebakken
- 1 flinke part verse limoen
- Peper en zout
- ½ eetlepel extra vierge olijfolie
Print