Zalmtaartjes

6 personen
60 minuten
Feest
Zalm rood

Bereiden

1. Verwarm de oven voor op 200°C. Beboter de vormpjes en bekleed ze met het ontdooide bladerdeeg. Laat de zalm uitlekken en maak deze los.

2. Klop de eieren los met de room. Roer de zalm en wat zwarte peper door het mengsel en verdeel het geheel over de vormpjes.

3. Bak de taartjes 20 tot 30 minuten in de oven tot ze mooi goudbruin en gaar zijn.

4. Laat iets afkoelen en haal de zalmtaartjes dan uit de vormpjes. Garneer met een takje kervel en serveer warm.

Ingrediënten

  • 1 blikje John West Rode Zalm (213 g)
  • boter om in te vetten
  • 8 blaadjes (roomboter)bladerdeeg
  • 3 eieren
  • 200 ml koksroom
  • versgemalen zwarte peper
  • enkele takjes kervel of andere verse kruiden, voor garnering
  • 8 quichevormpjes of muffinbakblik
Delen
Print