Pokebowl met MSC Wilde Rode Zalm

1 persoon
30 minuten
Hoofdgerecht
Zalm rood

Bereiden

  • Meng de sushirijst met de gember, kurkuma, gembersiroop en water, breng het aan de kook en laat het heel zachtjes circa 10 minuten met de deksel op de pan doorkoken (al het water mag opgenomen worden)
  • Schep 3 eetlepels sushiazijn door de warme rijst en laat het minimaal 15 minuten afkoelen met de deksel op de pan
  • Meng alle ingrediënten voor de salade met wat druppels sesamolie
  • Maak een dressing van de wasabi, sojasaus, gembersiroop en het sesamzaad
  • Serveer alles in een mooie bowl en verdeel de dressing over de salade

Ingrediënten

  • 100 g sushiriijst
  • 7 g verse gember, geraspt
  • 1/2 tl kurkuma
  • 1 el gembersiroop
  • 200 ml water
  • 3 el mirin / sushiazijn
  • 25 g veldsla (mix)
  • 1 handje sojabonen (versschap)
  • 25 g geraspte wortel
  • 50 g avocado, in repen gesneden
  • 50 g mango, in repen gesneden
  • 20 g zeewiersalade kant-en-klaar
  • 1 blikje John West MSC Wilde Rode Zalm 105g
  • paar druppels sesamolie
  • 4 g wasabi
  • 25 g Kikoman sojasaus
  • 10 ml gembersiroop
  • 1 el sesamzaad, geroosterd
Delen
Print