Wokgerecht met zalm en chorizo

4 personen
20 minuten
Hoofdgerecht
Zalm rood

Bereiden

  1. Laat de zalm uitlekken (bewaar 4 el vocht!), verwijder het vel en de graten en breek de zalm in grote stukken. Maak de groentebouillon zoals omschreven op de verpakking. Snijd de chorizo in dunne plakjes, de ui en selderij in stukjes en halveer de cherry tomaatjes. Hak de tijm en beide pepertjes fijn en voeg de pitjes van de peper naar smaak (niet) toe: deze zijn het pittigst!
  2. Kook de rijst in 10-12 minuten gaar in (een deel van) de groentebouillon.
  3. Bak ondertussen in een wokpan de chorizo, ui, pepertjes, selderij en de geperste knoflook tot de groente zacht wordt.
  4. Giet de rijst af en meng het door de groenten, samen met het vocht van de zalm. Meng het geheel en kook voor 1-2 minuten. Voeg dan de cherry tomaatjes, tijm en zalm toe. Roer het geheel voorzichtig door en breng op smaak met zout en peper.
  5. Verdeel over de borden en garneer met wat resterende tijmtakjes.

Ingrediënten

  • 1 blik John West Wilde Rode Zalm (418g)
  • 350 g witte rijst
  • 500 ml groentebouillon
  • 100 g chorizo
  • 1 ui
  • 2 selderij stengels
  • 1 groene peper
  • 1 rode peper
  • 12 cherry tomaatjes
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el verse tijm
  • olijfolie
  • peper en zout
Delen
Print