Zalmkoekjes met tartare saus
Bereiden
Verwarm de oven voor op 190* of de gasoven op stand 5.
Doe de geprakte aardappels in een kom en stamp ze nog een beetje fijn met een houten lepel. Voeg de John West Roze Zalm, dille en Citroenrasp toe. Voeg naar smaak zout en peper toe.
Verdeel de mix in 4 bolletjes en vorm ze tot zalmkoekjes. Stop de zalmkoekjes daarna in de koelkast voor 15 min.
In de tussentijd doe je het ei, de bloem en het paneermeel ieder in een eigen kom.
Doe de zalmkoekjes een voor een eerst in de bloem, dan het ei en als laatst in het paneermeel.
Doe de olie in een anti aanbak pan en bak de zalmkoekjes tot ze goudbruin zijn aan beide kanten. Plaats de zalmkoekjes op de ovenschaal en doe ze voor ongeveer 10 minuten in de oven.
Maak de tartare sause door de mayonaise, kappertjes, dille, olijfolie, augurken en peper bij elkaar te doen en te mengen. Serveer de zalmkoekjes met een eetlepel tartare saus en je favoriete groentes.
Tip: voor een sterkere smaakt gebruik je John West Wilde Rode Zalm. Als je de variant met vel en graat lekker vindt, mix je deze erdoorheen en worden ze verpulverd.
Ingrediënten
- 150g geprakte aardappelen
- 1 eetlepel fijngehakte Dille
- Citroenrasp van een halve citroen
- 1 Ei geklopt met wat melk
- 2 eetlepels Bloem
- 50g paneermeel
- 2 eetlepels Mayonaise
- Citroensap van 1 citroen
- 1 eetlepel Fijngehakte kappertjes
- Olijfolie
- 2 fijngesneden Augurken
- Zwarte peper