Zalmburger met groene salade

4 personen
30 minuten
Hoofdgerecht
Zalm rood

Bereiden

1. Lek de zalm uit en verwijder het vel en de graten. Snijd de aardappelen in kleine, gelijke stukken.

2. Kook de aardappelen in water met zout in 15 min. gaar. Giet ze af, stamp ze fijn en laat iets afkoelen.

3. Kook ondertussen de doperwten in kokend water 2 min. Voeg de peultjes toe en kook 3 min. mee. Giet af en spoel af onder koud water.

4. Klop een saus van de zure room, yoghurt en helft van de dille en breng op smaak met zout en peper. Schep de helft van de dillesaus en sla door de groenten.

5. Meng de gestampte aardappelen met de zalm, mosterd, ei en rest van de dille en breng op smaak met peper. Vorm hiervan 8 platte visburgers en wentel ze door de bloem. Verhit de olijfolie in een anti-aanbakkoekenpan en bak de visburgers in 8 min. goudbruin. Serveer direct met de salade en rest van de dillesaus.

p.p. ± 445 kcal / 33 g eiwit / 23 g vet (waarvan 16 g onverzadigd) / 27 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 1 blik John West Wilde Rode Zalm (418 g)
  • 200 g aardappels
  • 200 g doperwten (diepvries)
  • 200 g peultjes
  • 125 ml zure room (halfvet)
  • 125 ml yoghurt (magere)
  • 4 el fijngesneden dille
  • 2 tl mosterd
  • 1 ei
  • 40 g bloem
  • 2-3 el olijfolie
  • 150 g gemengde bladsla
Delen
Print