Zalm en croûte
4 personen
60 minuten
Feest
Zalm roze
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 190°C / gasoven stand 5. Laat het bladerdeeg ontdooien, rasp de halve citroen en hak de peterselie grof. Vet de ovenschotel in en laat de zalm uitlekken.
- Snijd de broccoli in kleine roosjes en kook deze voor 2-3 minuten. Laat het water uitlekken, spoel de broccoli af onder koud water en lek opnieuw uit.
- Voeg in een grote kom de mascarpone (of Philadelphia kaas), mosterd, citroenrasp en de peterselie bij elkaar en meng dit tot alles goed verdeeld is.
- Bedek de bodem van de ovenschotel met de helft van het bladerdeeg. Beleg een brede rij van de bodem met stukken zalm, maar laat het bladerdeeg aan elke rand minstens 2 cm onbedekt. Verdeel de broccoli over de zalm en bestrijk de broccoli vervolgens met het mascarpone-mengsel.
- Bestrijk de onbedekte randen bladerdeeg met een deel van het losgeklopt ei. Leg de overige plakken bladerdeeg over het geheel en vouw de randen samen tot het geheel een grote rol wordt. Zorg ervoor dat alle inhoud goed is ingepakt en verwijder eventueel overtollig bladerdeeg zodat het een strak geheel wordt.
- Bestrijk de bovenkant met de rest van het losgeklopte ei en plaats de ovenschaal voor 30 minuten in de oven tot het bladerdeeg een goude kleur heeft en goed omhoog gekomen is.
TIP: De zalm en croûte is het lekkerst als hij enigszins is afgekoeld en geserveerd wordt met beboterde erwtjes en gekookte aardappelen.
Ingrediënten
- 2 blikken John West Wilde Roze Zalm Graatloos (170g)
- 10 plakken bladerdeeg
- ½ citroen
- 1 el verse peterselie
- ½ broccoli
- 250 g mascarpone (of Philadelphia naturel)
- ½ tl mosterd
- 1 ei
Print