Wilde zalm Souf­flé

2 personen
20 minuten
Voorgerecht
Zalm roze

Bereiden

1.  Verwarm de oven voor op 200°C (hete lucht). Snijd de boterhammen in blokjes en verwijder de korst. Hak de bieslook fijn en splits de eieren.

2. Giet de John West Wilde Roze Zalm af en bewaar het vocht (en het blikje). Voeg de blokjes boterhammen toe aan het vocht en laat het daarin weken tot al het vocht opgenomen en het brood zacht is.

3. Voeg het geweekte brood toe aan de zalm en voeg 3 eetlepels crème fraîche en de fijngesneden bieslook toe. Roer met een vork het mengsel glad tot een homogene massa (ongeveer yoghurt dikte). Voeg naar smaak de vers gemalen witte peper en zout toe.

4. Sla in een vetvrije kom 3 eiwitten luchtig en stijf. Spatel heel voorzichtig de eiwitten door het zalm mengsel.

5. Bekleed de binnenkant van het lege John West blikje met een ring bakpapier die 1/3 boven de rand van het blikje uitsteekt. Vul dit blikje met de massa (tot hoogte van het blikje) en bak in ongeveer 10 minuten af in de oven tot die mooi gesouffleerd is.

6. Serveer de Souf­flé direct, met eventueel een groene salade. Maak de dressing door 1 el uitlekvocht te mengen met de Dijon mosterd, het citroensap de maple syrup en de zonnebloemolie.

Eet smakelijk!

Ingrediënten

  • 1 blik John West Wilde Roze Zalm (213g)
  • 2 witte boterhammen
  • 3 el crème fraîche
  • 1 el bieslook
  • 3 eieren
  • bakpapier
  • 1 tl Dijon mosterd
  • 1 el citroensap
  • 1 el Maple syrop
  • 4 el zonnebloemolie
Delen
Print