Vispaella met chorizo

4 personen
60 minuten
Hoofdgerecht
Tonijn

Bereiden

1. Snipper de ui en rode peper. Snijd de chorizo en paprika's in blokjes. Pers de knoflook. Maak de bouillon zoals omschreven op de verpakking.

2. Doe wat olijfolie in een hapjespan en bak de ui en rode peper voor ongeveer 3 min. tot de ui zacht is. Bak de rijst mee tot deze glazig is.

3. Voeg de kurkuma, paprikapoeder en knoflook toe. Meng de tomaatblokjes met de bouillon en voeg dit toe aan de rijst, zodat de rijst onderstaat. Breng op smaak met zout en peper. Kook afgedekt op laag vuur in 20 min. gaar.

4. Schep na 15 min. de chorizo, paprika, doperwten, tonijnstukjes en garnalen erdoor. Laat even meegaren en serveer.

Ingrediënten

  • 1 blik John West Tonijnstukken met Groenten in Pikante Saus (150 g)
  • 1 ui
  • 1 rode peper
  • 200 g chorizo
  • 1 gele en 1 rode paprika
  • 2 tenen knoflook
  • 300 ml kippenbouillon
  • 1 blik tomaatblokjes (400 g)
  • 200 g risottorijst
  • 1 tl kurkuma
  • ½ tl paprikapoeder
  • 150 g doperwten (Hak)
  • 150 g cocktailgarnalen
  • olijfolie
Delen
Print