Viskoekjes tonijn

4 personen
40 minuten
Hoofdgerecht
Tonijn

Bereiden

  1. Schil de aardappelen en snijd in stukjes van ongeveer 1 cm2. Kook de aardappelen in ongeveer 12 minuten gaar, giet ze dan af en laat ze afkoelen. Snijd ondertussen de uitjes fijn en fruit deze in een pan met de boter tot ze glazig zijn.
  2. Klop het ei los en hak de bieslook fijn. Meng in een grote kom de tonijn met de uitjes en aardappelen. Voeg vervolgens de geraspte kaas, de bieslook, de bloem en de helft van het ei toe. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Kneed minimaal vier ballen van het mengsel en druk ze een beetje plat. Dip elk viskoekje eerst in het overgebleven ei en daarna in de broodkruimels. Plaats de viskoekjes op een plaat, bedek met vershoudfolie en laat een uur in de koelkast rusten.
  4. Bak de viskoekjes vlak voor serveren in een beetje olijfolie voor ongeveer 4 minuten op middelhoog vuur, tot elke zijde goudbruin gekleurd is.

 

TIP: Lekker met een verse salade!

Ingrediënten

  • 1 blik John West Tonijnmoot in een Vleugje Water (120g)
  • 450 g aardappelen
  • 3 lente-uitjes
  • 1 el boter
  • 60 g geraspte kaas
  • 1 ei
  • 1 el bloem
  • 1 el verse bieslook
  • 100 g broodkruimels / paneermeel
  • olijfolie
  • peper en zout
Delen
Print