Tonijnsoep

4 personen
30 minuten
Voorgerecht
Tonijn

Bereiden

1. Lek de tonijn uit. Snijd de uit, lente-uitjes, knoflook en tomaten fijn. Bereid de groentebouillon zoals omschreven op de verpakking.

2. Verwarm de olie in een grote pan en bak hierin de ui en knoflook even aan. Roer de bouillon, room en wijn erdoor en breng aan de kook. Schep de tomaten door het mengsel en laat 10 minuten trekken.

3. Voeg de tonijn toe en maak alles met een staafmixer fijn.

4. Roer de lente-ui door de soep en maak opnieuw warm.

Ingrediënten

  • 2 blikjes John West Tonijnstukken in Water (145 g)
  • 1 ui
  • 2 lente-uitjes
  • 1 teentje knoflook
  • 4 tomaten
  • 800 ml groentebouillon
  • 100 ml (koks)room
  • 100 ml droge witte wijn
  • 1 el olijfolie
Delen
Print