Tonijnsalade met asperges en gepocheerd ei

4 personen
30 minuten
Voorgerecht
Tonijn

Bereiden

  1. Snijd de ui in dunne ringen, trim de asperges en verwijder het middelste deel van de kroppen sla.
  2. Fruit de uitjes en laat deze vervolgens afkoelen op een vel keukenpapier. Kook de asperges.
  3. Voeg in een kom de mosterd, rode wijnazijn en 8 el olijfolie bij elkaar en mix het tot een dressing. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Pocheer de eieren*
  5. Doe de losse blaadjes van de babysla in een kom met de waterkers en de helft van de mosterddressing. Voeg de tonijn toe en verdeel deze door de salade.
  6. Plaats de asperges op de borden. Verdeel de tonijnsalade over de asperges. Top het geheel met een gepocheerd ei en garneer de randen van het bord met de uienringen. Besprenkel het geheel met de resterende dressing en serveer.

 

*Plaats een stuk vershoudfolie in een mok of glas en zorg ervoor dat het folie ruimschoots over de randen valt. Besmeer de binnenkant met een beetje olijfolie. Tik een eitje kapot, laat dit in de vershoudfolie vallen en maak er een pakketje van door het vershoudfolie aan de bovenkant dicht te maken. Zorg ervoor dat het ei helemaal afgesloten is en dat er geen water naar binnen kan! Plaats het pakketje voorzichtig in een pan met net niet kokend water voor 3 minuten. Haal het pakketje uit het water. Herhaal dit vier keer of probeer de eieren per tweetal te pocheren.

Ingrediënten

  • 2 blikjes John West Tonijnmoot met een Vleugje Olijfolie (120g)
  • 1 ui
  • 2 kropjes baby Romaine sla
  • 1 bos asperges
  • 1 el Dijon mosterd
  • 2 el rode wijnazijn
  • 4 eieren
  • 50 g waterkers
  • olijfolie
  • zout en peper
Delen
Print